Bucovina FOTOgenică 1- Fotografie și a(l)titudine

Întâlnire fotografică „La pas, prin Țara Fagilor”, ediţia I, 19-22 ianuarie 2017
Program:

ZIUA 1 – JOI, 19 ianuarie 2017
16.00 -18.00 Sosirea invitaţilor, cazare, ceaiul / afinata de bun venit, discuţii libere.
18.00 – 18.30 Cina de primire.
18.45 + Prezentare de portofolii (organizatori, invitaţi), scurtă descriere a programului întâlnirii, înscriere la ateliere pentru zilele care urmează.

ZIUA 2 – VINERI, 20 ianuarie 2017
7.00 – Deplasare la răsărit. locaţia va fi aleasă în funcţie de starea vremii şi stratul de zăpadă
8.30 – 10.00 Mic dejun la pensiune, pregătire pentru tura de zi.
10.00 – 18.00 Tura de zi: Mănăstirea Moldoviţa – Ciumârna (copiii huţuli / spectacol de obiceiuri / sanie cu cai).
Masa de prânz: la pachet sau la unul din restaurantele din Suceviţa.
Ateliere: – panorame deasupra Mănăstirii Suceviţa (Dealul Crucii sau versantul opus).
– sesiune foto la atelierul de ceramică neagră din Marginea (atelier de olărit, depozit, cuptoare, magazin)
La întoarcere: asfinţitul în zona Palma – Pasul Ciumârna.
18.00 – 19.00 Cina şi program liber
19.00 + Atelier de portret indoor cu sistem de iluminare Nikon.

ZIUA 3 – SÂMBĂTĂ, 21 ianuarie 2017
7.00 – Deplasare la răsărit (opţional şi foarte aproape de pensiune).
8.30 – 10.00 Mic dejun la pensiune, pregătire pentru tura de zi
10.00 – 18.00 Deplasare pe TransRarău pentru tura lungă de peisaj de iarnă şi sport.
Evenimente în platoul alpin Rarău:
-Tura lungă pe traseul Salvamont – Stâna Alboi – Releu Rarău – Şaua Ciobanilor – Popii Rarăului – Şaua Ciobanilor – Piatra Fotografilor – Staţia Meteo – Salvamont.
-Tură scurtă în jurul Pietrelor Doamnei şi la Piatra Şoimului.
-Atelier de fotografie sportivă: snowboard, ski freeride, sărituri cu schiurile (cu echipa de la Salvamont şi Edelweiss Outdoor Team).
-Dacă starea traseului permite (şi dacă, cu ajutorul Salvamont Suceava, vom reuşi folosirea pasajului fix de sub Piatra Mică) – panoramă de pe Piatra Mică (în 2 sau 3 grupe, în funcţie de numărul de participanţi).
Asfinţit: Faleza de la Piatra Fotografilor, Piatra Şoimului / Coteţ (încap maxim 6 fotografi) / baza Pietrei Mari / Vârful Pietrei Mici sau şaua dintre Cabana Rarău şi Piatra Şoimului.

Dacă vremea ne e potrivnică, coborâm din Rarău şi mutăm atelierul de portret outdoor/indoor la Casa Bunicilor – Pensiunea Bianca, Vama.

ZIUA 4 – DUMINICĂ, 22 ianuarie 2017
8.00 – 10.00 Mic dejun prelungit, cu depănare de impresii.
10.00 – 13.00 Dacă circulă Mocăniţa: traseu complet, cu fum, abur şi tot tacâmul (eventual cu fierturi, plăcinte şi cârnaţi la capăt de linie).
13.00 – 14.00 Proiecţie de imagini realizate în timpul întâlnirii.

Note:
– În ziua 3 – sâmbătă, pe platoul alpin Rarău, grupul va beneficia de suportul permanent al echipei Salvamont Suceava.
– Membrii echipei Salvamont îşi rezervă dreptul de a refuza accesul în traseele din zona alpină a participanţilor echipaţi necorespunzător.
– Fiecare dintre participanţi se obligă să pună la dispoziţia organizatorilor, în timpul evenimentului sau în maxim 15 zile de la încheierea acestuia, un set de 5 imagini (minim 2000 pixeli pe latura mare) realizate în timpul întâlnirii, care vor fi folosite la popularizarea evenimentului, în medii online şi offline.

Atenţie! În cazul în care există doritori (grupuri de minim 5 persoane), se pot organiza ateliere de birdwatching şi/sau wildlife, care se vor desfăşura în ziua 2 – vineri sau/şi ziua 3 – sâmbătă.  

Cazare / loc de desfăşurare: Pensiunea „Mugur de Fluier” (www.pensiuneamugurdefluier.ro), Vama (SV).

Preţuri: 100 ron/noapte/persoană  – cazare + demipensiune (mic dejun + cină). Preţul este calculat la oferta standard a pensiunii (două persoane cazate în cameră dublă, 3 sau 4 persoane cazate în apartament). Capacitatea standard de cazare a pensiunii este de 30 de locuri, în 9 duble şi 4 apartamente. Solicitanţii se vor adresa direct personalului pensiunii, la coordonatele de contact de pe site-ul acesteia. Participarea se consideră confirmată în momentul confirmării avansului de către Pensiunea Mugur de Fluier. Cu excepţia membrilor Asociaţiei Foto „Pietrele Doamnei”, nu se admite participarea la întâlnire a altor persoane decât cele cazate la pensiune. Pentru perioade de şedere adiacente întâlnirii (înainte / după), doritorii se vor adresa personalului pensiunii – gazdă.

Preţul de mai sus se referă strict la serviciile turistice ale pensiunii. Nu sunt incluse transportul la şi de la întâlnire, transportul pe perioada întâlnirii foto, taxele de intrare la diverse obiective turistice, precum şi contravaloarea meselor de prânz din timpul întâlnirii. Nu se asigură servicii de transport din partea membrilor Asociaţiei Foto „Pietrele Doamnei” sau partenerilor de organizare.