Bucovina FOTOgenică 3 – Iarnă și meșteșug

Asociația Foto „Bucovina FOTOgenică” din Câmpulung Moldovenesc, în parteneriat cu Nikon România, anunță organizarea celei de-a treia ediții a Întâlnirii fotografice „Bucovina FOTOgenică” în perioada 25-28 ianuarie 2018.
Evenimentul va fi găzduit (ca și până acum, dealtfel) de Pensiunea Mugur De Fluier din Vama (SV).
Tema aleasă de această dată este „IARNĂ și MEȘTEȘUG”.
Cu ocazia întâlnirii, Nikon pune la dispoziția participanților echipamente foto pentru testare.

 

Programul propus al evenimentului:

Ziua 1 – JOI, 25 ianuarie 2018
●Ora 16.00 – 18.00 Sosirea invitaților, cazare, ceaiul / afinata de bun venit, discuții libere;
●Ora 18.00 – 18.30 Cina de primire;
●De la ora 18.45: Prezentare de portofolii (organizatori, participanți, invitați), o scurtă descriere a programului final al întâlnirii, înscriere la ateliere pentru zilele care urmează.
Atenție! Participanții care ajung înainte de ora 16 la pensiune, la cerere, în cazul în care condițiile meteo permit, pot fi însoțiți de un reprezentant al organizatorilor într-o locație de asfințit: Sadova, Vama, Rarău.

Ziua 2 – VINERI, 26 ianuarie 2018
●Ora 6.30 – 7.00 Mic dejun la pensiune, pregătire pentru tura de zi;
●Ora 7.00 – Deplasare la locația aleasă pentru răsărit (în funcție de condițiile meteo și starea drumurilor, la Paltinu, zona Prisaca Dornei – Câmpulung Moldovenesc, Sadova sau Rarău; la cerere, în mai multe echipe).
●Ora 9.30 – Tură foto având ca subiect meșteșuguri bucovinene: o zi la pădure cu muncitori forestieri, sănii trase de boi, câini ciobănești, la poalele Rarăului. Masa de prânz va putea fi servită la pachet (nu intră în costul turei). La întoarcere, în funcție de ora de încheiere a turei și condițiile atmosferice – vizită la Mănăstirea Poiana Sihăstriei – Rarău sau asfințit în zona Șandru – Câmpulung Moldovenesc.
●Ora 18.00 – 19.00 Cină și program liber;
●De la ora 19.00 – Prezentări de portofoliu, tehnici de editare. Discuții libere pe teme fotografice.
●Ora 21.30 – Atelier de star-trails și fotografie de noapte (pentru cei care vor selecta explicit această opțiune de program).

Ziua 3 – SÂMBĂTĂ, 27 ianuarie 2018
●Ora 7.00 – Deplasare la răsărit (opțional și aproape de pensiune).
●Ora 8.30 – 9.30 Mic dejun la pensiune
●Ora 10.00 – Șezătoare bucovineană la căsuța tradițională a Pensiunii Bianca – Vama. Îndeletniciri de iarnă în Țara de Sus: țesut, cusut, împletituri, bucătărie bucovineană. Ateliere de portret la Casa Bunicii – Pensiunea Bianca. Masa de prânz va putea fi servită la pachet (nu intră în costul turei). În funcție de timpul disponibil, vizită la Muzeul Oului Încondeiat din Vama.
●Ora 18.30 – 19.30 Cină și program liber;
●De la ora 19.30: Discuții libere, editare foto, atmosferă relaxata, foc de tabără, obiceiuri de iarnă în Bucovina, cu membrii ansamblului „Cetina” din Vama.

Ziua 4 – DUMINICĂ, 28 ianuarie 2018
●Ora 8.00 – 10.00 Mic dejun prelungit, cu depănare de impresii.
●Ora 10.00 – 13.00 Discuții libere și feedback, proiecție de imagini realizate în timpul întâlnirii.

Cazare: Pensiunea „Mugur de Fluier, comuna VAMA, strada Doabra, numărul 8A
Pensiunea are capacitatea de 30 de locuri, structurate in 13 camere duble și apartamente.
●Persoană de contact: Albumiţa Preutescu
●E-mail: preutescu_albu@yahoo.com
●Telefon de contact: (004) 0761 531 880
Taxa de participare: 375 lei / persoană / cazare + demipensiune (mic dejun + cină).
Prețul de mai sus se refera strict la serviciile turistice ale pensiunii și este calculat la oferta standard a pensiunii (două persoane cazate în cameră dublă, 3 sau 4 persoane cazate în
apartament). Capacitatea standard de cazare a pensiunii este de 30 de locuri, în 9 duble și 4 apartamente. Solicitanții se vor adresa direct personalului pensiunii, la coordonatele de contact de pe site-ul acesteia. Participarea se consideră confirmată în momentul confirmării avansului de către Pensiunea Mugur de Fluier.

Servicii incluse:
●Cazare 4 zile/ 3 nopti (respectiv joi, vineri și sâmbătă); loc în cameră dublă
●3 mic – dejunuri
●3 cine

Cheltuieli suplimentare / Servicii ne-incluse:
●Transportul până la și de la punctul de intâlnire – Pensiunea „Mugur de Fluier”
●Transportul pe perioada întâlnirii foto
●Mesele neincluse.
●Cheltuieli personale.

Sfaturi privind îmbrăcămintea / încălțămintea / echipamentul:
●Ținând cont că întâlnirea are loc în cea mai friguroasă perioadă a sezonului hibernal, recomandăm echipament călduros de iarnă. Tura de vineri se desfășoară în zonă montană, fără
cabane / adăposturi. De aceea, vă recomandăm îmbrăcăminte multi-layer și încălțăminte călduroasă.
●Nu uitați de ochelarii de soare, crema de protecție și protectorul de buze („strugurel”). Luați cu voi minim două perechi de mănuși. Știți că fără fes / cagulă / bandană nu vă primește Rarăul la
poalele lui, nu? Și nu uitați că iarna acumulatorii rezistă mai puțin. Unul – doi de rezervă v-ar ajuta să realizați imagini memorabile, nu doar să le povestiți.
●Bidonul pentru apă și/sau termosul pentru ceai sunt obligatorii. Un gel / baton energizant sau măcar câteva tablete de ciocolată ori glucoză vor fi prilej de bucurie la răsărit sau asfințit. Noi ne-om da silința să vă ajutăm, mai cu o tabletă de „poale-n brâu”, mai cu un gel de afinată sau secărică, dar dacă nu acoperă consumul?

Note*:
– Cu excepția membrilor Asociației Foto „Pietrele Doamnei” (și -eventual- a voluntarilor / invitaților acesteia), nu se admite participarea la întâlnire a altor persoane decât cele cazate la pensiune.
– Pentru perioade de ședere adiacente întâlnirii (înainte / după), doritorii se vor adresa personalului pensiunii gazdă.
– Fiecare dintre participanți se obligă să pună la dispoziția organizatorilor, in timpul evenimentului sau în maxim 15 zile de la încheierea acestuia, un set de 5 imagini (minim 2000 pixeli pe latura mare) realizate în timpul întâlnirii, care vor fi folosite la popularizarea evenimentului, în medii online și offline.